Besøg hos Knud Hansen 2012


knud hansen 043r

Efter en årrække oppe i det nordjyske flyttede Pia og Knud til Faaborg-området for ca. 1 år siden. Knud er født og vokset op i det fynske.

Onsdag den 11. juli  mødte vi op med blyant og papir……………………………………

 

Tæt på landevejen mellem Faaborg og Svendborg (ca. 6 km. fra Faaborg) har Pia og Knud bosat sig. Matriklen har en størrelse på næsten 2000 kvadratmeter praktisk opdelt i forskellige ”rum”. Ud over huset skal nævnes den lille æbleplantage, hønsegården, urtehaven, de store træer med hængekøje, staudebedet, orkideområdet og kanarieafd.

knud hansen 124r knud hansen 065r
huset æbleplantagen
knud hansen 063r knud hansen 068r
hønsegården urtehaven
knud hansen 072r knud hansen 074r
orkide i blomst orkider sat ud
knud hansen 075r knud hansen 082r
orkider ude i haven oliven


”Ved indflytningen lign. det hele en stor ukrudtsmark, men vi har efterhånden fået kontrol over det meste.”

 

Vi var nu nået til voliereområdet, hvor de mange kanarier – unge som gamle – havde ideelle levevilkår. I alt var der ca. 100 fugle fordelt mellem Pariser Frise, Japan Hoso og Border Fancy.

knud hansen 010r knud hansen 008r
knud hansen 001r knud hansen 004r
knud hansen 034r knud hansen 023r
knud hansen 035r knud hansen 038r
knud hansen 048r knud hansen 050r
knud hansen 051r knud hansen 061r


Blandt de 70 unger var der topfugle inden for alle 3 racer. Især var antallet af Pariser Frise unger højt. I år håber Knud at kunne udstille en kollektion af grønne Pariser Frise kanarier, hvilket ikke er sket før i Danmark.

 

KNUDS FUGLE CV:

Knud har altid haft stor interesse for naturen. En interesse som blev styrket af en dygtig biologilærer i folkeskolen. Som 15. årig havde Knud flere småfugle, et par kaniner og en gul og hvid dominant kanarie.

 

1960 – 69

Interessen for kanariefugle var øget. Samtidig fik Knud kontakt til andre opdrættere og supplerede fugleholdet med gloster og yorkshire.

På det tidspunkt var Knud blevet medlem af Middelfart Stuefugleforening. Formanden, Gunner Hansen.  i den lille lokale forening var samtidig bestyrelsesmedlem i den næsten nystartede kanariefugleforening, JFKK. Gunner Hansen blev efter kort tid afløst af Knud i JFKK`s bestyrelse. Knud blev valgt som redaktør for et nyhedsbrev på 4-6 sider.

 

Kanariefuglebestanden blev nu udvidet med rødisabel og rødmosaik (rød de morphyc). Kunstig farvefodring var dengang forbudt, men ved brug af bl.a. gulerødder og hvidgranfrø fik Knud en god farve på fuglene.

I slutningen af dette årti fyldte Gloster Fancy mest i fuglestuen. Ind imellem hentede Knud fornyelse ved køb af fugle i f.eks Holland.

 

 

knud hansen 022r1970 – 79

Kort tid efter at have indkøbt  Pariser Frise blev fugleholdet ramt af sygdom (fuglekopper), hvor alle fugle døde.

Knud skulle nu starte helt forfra. Han købte Pariser Frise af Niels Ole fra Lolland. Supplerede disse fugle med indkøb fra Holland og Tyskland. Disse fugle har lige siden været grundstammen i Pariser Frise gruppen.

 

 

1980 – 89

Phæoen blev i dette årti også en vigtig del af fugleholdet. Knud købte de første i Belgien. Prisen var på 900 kr. pr. par, hvilket var en høj pris på det tidspunkt. Den belgiske opdrætter var så også verdensmester i opdræt af phæo.

Selv om phæoen var købt fra en verdensmester, så var Knud ikke helt tilfreds. Den brune marmorering gik ikke helt frem til næbbet. Dette problem blev løst med et indkøb fra en hollandsk opdrætter.

”MAN MÅ BETALE PRISEN FOR FUGLE AF BEDSTE KVALITET”

 

Lidt senere i dette årti kom Crested, Norwich og Sydhollænder ind i fugleholdet – dog kun i en kort periode.

 

 

1990 – 1999

Pia og Knud købte et par Japan Hoso. Dette ene par var grundlaget for 7 års avlsarbejde, hvorefter de supplerede med 2 hanner.

”MAN SKAL IKKE KØBE HOS MANGE OPDRÆTTERE – TÅLMODIGHED  ER VIGTIG”

  

Den 20. juni 1992 blev Knud dansk dommer og i 1999 blev han COM-dommer.

Se billeder af bevis og dommercertifikat.

dommercertifikatr kopi dommeridr kopi emblemerr
dommercertifikat dommer ID COM-emblemer

.

knud hansen 092r

 

2000 –

Knud har stor erfaring som dommer. Har været dommer på VM-udstillingen i Lausanne i Schweiz.

Knud har opnået mange meget flotte udstillingsresultater gennem årene. Det bedste er nok en bronzemedalje ved verdensmesterskebet i Belgien i 2002 – det var en Pariser Frise.

I en kort periode kom Border Fancy ind i fugleholdet, men uden succes. I 2010 forsøgte Knud igen med Border Fancy og denne gang med større succes, idet han i år har fået 17 unger.

 

Som tidligere nævnt har Knud fået rigtig mange unger i år – 70 stk. Iblandt disse er der rigtig mange gode udstillingsfugle.

”TRÆN DINE FUGLE, KUN EN VELTRÆNET FUGL KAN VINDE”

 

……………………………………………………………………………………………….

 

Knud gør rigtig meget ud af fodringen af sine fugle. Alle produkter skal være af bedste kvalitet samt indeholde alt det fuglene har behov for.

En helt afgørende rolle har grønt + kraftfoder med de nødvendige vitaminer, f.eks. har b6, b12 og E-vitaminet  stor indflydelse på næste års yngleresultat.

”DET ER VIGTIGT AT GIVE SINE FUGLE B6, B12 OG E-VITAMIN LIGE FRA DE ER UNGER”

 

Knud gav udtryk for, at det nok er hans fodringsplan, som er årsagen til, at hans Pariser Frise ikke har problemer med at fodre egne unger op.

”EN GOD KRAFTBLANDING, ÆG, NEKTON S OG COUSCOUS” 


Som man kan læse, har Knud gennem årene købt fugle både indenlandsk og udenlandsk. Han har altid gået efter kvalitetsfugle. Når en grundstamme er på plads, har Knud så kun ind imellem tilført lidt nyt blod. Det er vigtigt for Knud selv at skabe de gode udstillingsfugle gennem et seriøst avlsarbejde.

 

Knud har altid været en aktiv foreningsmand. Ud over at have været i JFKK`s bestyrelse -en periode som formand - har han også været formand for Region Fyn. 
    .

Samtidig har Knud en meget stor viden, som han meget gerne giver fra sig. Man går aldrig forgæves til Knud………………….


Tekst: Ole
Billeder: Jytte