Dansk Kanarie

- stedet hvor kanarieopdrættere samles

C.O.M. regnskab februar 2016 klik hér


 

COM Mondial januar 2019 afholdes i Zwolle - Holland (Ijsselhallen)

https://com.mondial2019.nl/en/

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

 

CONFEDERATION ORNITHOLOGIQUE MONDIALE.

 

C.O.M.

 

C.O.M. er den øverste organisation for den internationale fuglehobby, hvorunder en lang række lande er tilsluttet, for øjeblikket 44. C.O.M. er opdelt i en Europæisk og en Syd Amerikansk afdeling hver med en bestyrelse på syv mand, formanden for Europa er Italienske Salvatore Cirmi. I hvert medlemsland er der oprettet en C.O.M. afdeling, der er paraply organisation for tilsluttede foreninger i de pågældende lande.

 

C.O.M. Danmark har tilslutning af: Jydsk Fynsk Kanarieklub. Dansk Kanarieopdrætter Klub. Dansk Zebra Mågefinke Klub.

 

C.O.M´s dommergruppe O.M.J. har også en bestyrelse på syv mand med Franske Pierre Groux som formand. Gruppen er ansvarlig for udgivelse af standarder, godkendelse af nye racer, overopsyn med dommere på verdensudstillingen. For at blive dommer under O.M.J. skal man have været dommer i mindst fem år, aflægge en skriftlig og praktisk prøve udarbejdet af O.M.J. , under kontrol af O.M.J´s. bestyrelse medlemmer på udvalgte internationale udstillinger. Hver dommer kan kun blive godkendt til en sektion, for eksempel enten farvekanarier eller figurkanarier.

 

C.O.M. er øverste ansvarlig for afholdelse af en verdensudstilling hvert år, der går på skift mellem de medlemslande der har den fornødne størrelse og kapacitet til at stå for afviklingen af så stort et arrangement.

 

C.O.M. Danmark vil når det er teknisk og økonomisk muligt, sørge for medlemmerne i de tilsluttede foreninger kan deltage på verdensudstillingen. I forbindelse med verdensudstillingen i Holland januar 2015, vil C.O.M. Danmark udarbejde tilmeldinger der udleveres på DM. Tilmeldingsgebyret vil være en 11-12 euro per fugl, transporten af fuglene til Holland, vil fra et par opsamlingssteder i Danmark være betalt og organiseret af C.O.M. Danmark. Udstillerne skal ikke selv medbringe udstillingsbur, de vil blive udlånt af den forening der arrangerer udstillingen. Der må udstilles fem enkelte fugle i hver gruppe, mens der ingen grænser er for stammer.

 

 

C.O.M. standarder/regler.

Gå ind på Vvnk’s hjemmeside http://www.vvnk.net

Gå ind under punktet COM-OMJ, som underpunkt er COM standarder/regler på mange forskellige sprog.

 

 

Følgende lande afholder verdensudstilling. 2017 – Spanien. 2018 – Frankrig.

 

 

Ringfarver: 2016 – Orange. 2017 – Mørke blå. 2018 – Rød. 2019 – Sort.

Ny godkendt farvekanarie. JASPE.

jaspe-hun-han

Danish Dutch English Finnish German Norwegian Swedish

© 2015 - Dansk Kanarie - Stedet hvor kanarieopdrættere samles.


Webmasters Palle Tlf: 2862 0960 - Mail: palle@jfkk.dk - Steen Tlf: 4084 5285 - Mail: sdickov@mail.dk