ERLING HAR ALTID HAFT ”EN FJER” PÅ.
Erling er født ( 1938 ) og vokset op på en landejendom i Ny Stenderup – ca. 4 km fra nuværende bopæl i Vester Hæsinge.
I barndoms og ungdomsårene var Erlings interesse dværghøns ( sorte orpington). Det lykkedes ham endda at vinde flere præmier på fjerkræudstillinger bl.a. i det gamle Fyns Forum i Odense. Ud over dværghøns havde Erling undulater, senere blev det i ca 15 år kapflyvning med brevduer, der var den store interesse sammen med forskellige parakitter. Nu er vi henne i voksenalderen, omkring 1975 hvor duer og parakitter blev afløst af div. småfugle og kanarier af ubestemmelig herkomst.
![]() |
![]() |
Ja, så fik Erling kontakt til Karl Aage (Fåborg Fugleforening) – det blev starten på hans karriere med udstillingskanarier. Erling købte Gloster Fancy kanarier, som gav 6 unger det første år. Ungerne blev udstillet på en lokal udstilling, hvor de blev ret lavt bedømt. MEN fuglene blev dog præmieret med et par bronzemedaljer på JFKK`s kåringsskue. Vi er nu nået til 1982.
Erling har prøvet flere forskellige figur- og farvekanarier. Han har dog i alle årene haft lizardk anarien, som en del af fugleflokken.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Erling bor i Vester Hæsinge. Fra vejen er det svært at se huset, som ligger godt i læ bag en række store buske og træer. Når man bevæger sig ind på grunden, føler man sig placeret midt i en skov. Midt i haven er der en hønsegård med en lille flok flotte høns, der giver masser af æg også til fuglene. I de store voliere er der en del lorier – bjerg-, gulhoved-, skelbrystet-, blåhovedlori m.f.
På gårdspladsen hygger den svenske gårdhund, Chico, sig. Bagerst i haven har Erling 2 voliere til kanariefuglene – et til unger og et til de gamle fugle.
![]() |
Ved årtusindskiftet var lizardflokken helt i bund, ( 6 hanner) som blev solgt til fuglehandleren. Et indkøb på DM udstillingen i København 2002 ( Gordon Marker ) var en god investering. ( har stadig her i 2010 en aktiv han fra 2002)
Erling har lige siden klaret sig fint på ALLE udstillinger. Han har opnået at blive Danmarksmester 3 gange og har vundet mange guld –sølv og bronzemedaljer på JFKK – DM – og REGIONSUDSTILLINGER. Som følge af de pæne udstillingsresultater har Erling ikke haft problemer med at afsætte sine overskudsfugle til andre opdrættere.
![]() |
I hele sommer og en stor del af efterårsperioden har Erling alle fuglene i voliere. Lidt tid før udstillingsperioden henter Erling gruppen af udstillingsfugle ind. De bliver fordelt i ynglebure med 3 stk. i hver. Herfra bliver de sendt til de forskellige udstillinger. Efter udstillingsperioden giver Erling fuglene en Espetre kur, og et par gange i løbet af året en kur med ROPA-B.
![]() |
![]() |
Når fuglene hentes ind fra volieren giver Erling fuglene lys i ca. 11 timer – dette timetal øges til 16 timer på EN GANG i forbindelse med yngleperioden. Erling sætter fuglene sammen i yngleburene mellem jul og nytår.
Opmadningsfoderet sammensættes på følgende måde: couscous + hårdkogte æg med skal + revne gulerødder + vispumin + den færdigblandede Orlux eller Cede. Denne blanding tilsættes kogt spireblanding.
Ungerne bliver ringet med farvede plastringe efter en nøje fastlagt plan.
F.eks.
51 (hvid – lilla) (2 plastringe på samme ben)
52 (hvid – grøn)
53 (hvid – rød)
55 (hvid – hvid)
35 (rød – hvid)
osv, se bilag
Ved hjælp af dette system kan Erling i løbet af sommerperioden registrere hannerne – hvis en lizard med farverne hvid og lilla fløjter er nr. 51 en han.
Erling har i år fået 40 unger af 6 par – flot.
De sidste ca. 15 år har Erling foruden LIZARD kanarier haft forskellige lorier i sit fuglehold.
![]() |
De fleste af Erlings lorier er som regel gode til at passe og opmade deres unger, men nogle har den uvane at de piller ungerne, så de er fuldstændig grydeklare, når de er 14-16 dage gamle. Disse unger opmader Erling med stor succes. Ofte har Erling et par af disse unger med på ture eller møder og skal ind imellem give dem lidt af ”sutteflasken”.
![]() |
Foreningsmæssigt har Erling altid været aktiv. Han var med i dannelsen af Region Fyn og har stort set i alle årene været aktiv i bestyrelsen. Siden 1970 har Erling været med i Fåborg Fugleforening, hvor han i flere perioder har deltaget i bestyrelsesarbejdet – 4 år som formand. I 1982 blev Erling medlem af JFKK .
Samtidig skal det nævnes, at Erling i en årrække også har været aktiv i Frydenlunds Venner (DANMARKS FUGLEZOO )
JO, ERLING HAR ALTID ”EN FJER” PÅ.
Besøgsdagen var MEGET regnfuld, men vi havde nogle hyggelige timer. Tak til Erling.
Jytte